Tuesday 16 August 2016

Noortevahetus "Let's play!" Eestis

Mäng pole sugugi ainult väikese inimese töö ja selle tõestuseks toimub 22-30.septembril Tartumaa Tervisespordi keskuses, Eestis noortevahetus "Let's play!" Tegemist on Erasmus+ programmi rahvusvahelise projektiga, mis toob kokku 26 noort Tšehhist, Horvaatiast, Türgist, Lätist ja Eestist, et ühekoos õppida õppima läbi mängu.

Projekti eesmärgiks on, et noored õpiksid elamuspedagoogiliste mängude abil õppima ning oskaksid oma õpikogemust ka reflekteerida. Eesmärgi saavutamiseks võtab iga osaleja oma riigist endaga kaasa ühe mängu, mida ta soovib jagada ka teistega. Kohtumisel jagatakse meeskonna-, laua-, rolli-, seiklus ja impromänge ning pärast iga mängu läbimängimist toimub refleksioon ja mängu analüüs.

Projekt annab võimaluse panna noortel ennast proovile mängujuhi rollis, ent samas olla osaline ka teiste osalejate mängudes, et midagi enda jaoks õppida ning arendada oma pädevusi. Tänu projektis osalemisele õpivad osalejad mängu taga nägema ka õpimomenti ning läbi põhjaliku mängude analüüsimise, õpivad osalejad üksteiselt õppima ning oma õpikogemust ka analüüsisima.
 
Noortevahetusel õpitu panevad osalejad ka praktikasse, viies oma kodumaal oma organisatsioonides läbi mängupäeva, et mängudest õppimine leviks ka teiste organisatsiooni liikmeteni. Noortevahetuse käigus valmib ka põhjalik mängude blogi erinevatest mängudest, mida kohtumisel käsitletakse. Mängude blogis on lisaks mängu instruktsioonidele kajastatud ka võimalikud viisid mängu refleksiooni läbiviimiseks ning lisaks põhjalikum analüüs mängu eesmärkidest ja selle rakendamisest. Blogi on oodatud kasutama kõik asjast huvitatud, kes soovivad avastada mängu lõbu taga ka olulise õpimomendi ning seda ka teistega jagada just mängides.

Tänu projekti elluviimisele leiab laiemat kajastus elamuspedagoogika ning mängulised meetodid, mille abil on võimalik muuta õppimine meeldejäävamaks. Just kogemustest õppimine on efektiivne ja samas ka elamuslik

Projekti infopakk on leitav SIIN.
Päevakava leiad SIIT.
Eestist saavad osaleda neli 18-28 aastast noort.

Projektis osalemine on TASUTA! Kandideerimisvorm täida enne 15. septembrit SIIN!

Lisainfo: ngoprojectspirit@gmail.com

No comments:

Post a Comment